1-2 dages levering
Gratis fragt på ordre over 499,-
365 dages returret
0
Kurv
Man - fre: 10:00 – 15:00

Sådan kommer du til at dunke i basketball

Lad os sige det med det samme, det kræver virkelig hårdt arbejde og disciplin, hvis du skal kunne komme til at dunke! Der er rigtig mange faktorer der spiller ind, før du kan opnå den fantastiske følelse det er, at kaste en basketball i gennem nettet oven fra.

For det første så er din højde et af de første parametre, der gør sig gældende, for hvor meget arbejde du skal lægge i det. Er du +190 cm høj, så er chancerne for at du kan komme op og dunke, væsentlig højere end hvis du er under.

Men højden er ikke altafgørende. Det er din væg så sandelig også. Fælles for alle, så handler det om, at du skal være så let som overhoved muligt, da det vil øge dine chancer for at komme op i de højere luftlag.

1. Derfor er det første punkt på listen, at du skal tabe dig, hvis du har nogle kilo for meget på sidebenene. Det er en god idé at starte med lidt let løbetræning, suppleret med let vægttræning i fitness centret.

Ikke nok med, at løbetræningen giver dig en bedre kondition, så styrker den også din fleksibilitet i benen, som du kan få stor glæde af senere!
Vægttræningen skal ikke være får hård, for det handler ikke om at tage muskler på. Du kan træne ben let, men også din core er super vigtigt. Altså mave og ryg. Det er her du får al kraften til at hive dig op.

2. Når du har tabt dig, og fået en fin form. Så skal du ud og hoppe!
Der er tre øvelser der er super gode, når du skal have gang i hoppet. Den første øvelse, handler om, at finde en boks eller en bænk du kan hoppe og ned fra. Det er en god idé at tage en sandsæk eller noget andet, der kan give dig et par ekstra kilo på kroppen.

Første øvelse går ud på at hoppe ned fra bænken eller boksen, og så lynhutigt springe direkte op i luften igen når du lander. Det giver en god affjedring i dine ben, som er alpha omega for din springkræft. Gør dette i 3 sets, gerne mellem 10-15 repetitioner til at starte med. Når du føler det bliver for nemt, så kan du enten tage mere vægt på, eller tage flere repetitioner.

Næste øvelse er egentlig meget simpel. Stil dig med benene i skulderbredde fra hinanden, og hop så 30 gange så langt fremad du kan i en kører. Det kræver naturligvis du har et langt stræk du kan gøre det på, så det er perfekt når du alligevel er ude og løbe f.eks. Selvom det ser lidt dumt ud. Denne øvelse laver du også 3 gange.

Den sidste øvelse, er også simpel. Hvis du har en fri væg derhjemme eller et andet sted. Så klister et papir på væggen i den højde du kan nå ca. Dernæst tager du en 3-4 lodrette hop. Gå godt ned i knæ, og få kraft på hoppet. Det femte hop, tager du en tush i hånden, og se hvor langt op du kan når at lave en markering.

På den måde, kan du hver gang du træner se hvor du skal nå op til, og gerne over. Hver uge kan du så lave tricket med tushen, så du kan se din fremgang.

3. Når du har godt gang i dette, og føler en fremgang, så kan det være en god idé at tage i hallen og begynde at få fornemmelsen af at dunke med bolden. Et er at nå derop, men det kræver også en god teknik at kunne kyle bolden i nette oppe fra.

Begynd at tag nogle gode løb mod kurven fra bag treeren. Vær aggressiv i dit løb, og tag bolden op med en hånd, og prøv at vip bolden i direkte i nettet. Dvs. INGEN plade skud. På den måde får du fornemmelsen af hvor meget det kræver endnu, for at komme op får kastet bolden nedad.

Du kan også få en kammerat til at hjælpe dig med nogle øvelser, der måske er lidt sjovere end at træne i fitness centret.

Læg to bolde på begge lowpost spots, og tag skiftevis en af boldene og lav et layup hvor du hoppet helt op. Din kammerat tager rebounden og lægger bolden tilbage på plads. Prøv at kør det i 1-2 minutters intervaller. Du bliver forbavset over hvor hårdt det er, og du kan uden tvivl mærke det i baglårene og ballerne dagen efter.

4. Nu kommer den hård periode
Du vil se en vild forbedring af din hoppe højde i starten, men så vil du i en periode stå stampe. Det er her det er vigtigt at du holder ved, og ikke giver op. Blev ved med at træn, men lad vær med at gøre det for meget. Hold dig til at træne de forskellige ting 2-3 gange om ugen, og hold gerne en enkelt eller to fridage, hvor du kan restituere.

Oplever du at du bare ikke kan komme højere op, så prøve at se om du kan tabe dig et kilo eller to mere. Det kan have kæmpe indvirkning på chancen for at kunne dunke, at din krop har den helt rigtig vægt.

Og igen, sørg for at varier din træning godt. Lad vær med at koncentrer dig om, kun at styrketræne eller hoppe træne. Det handler om at komme hele vejen rundt. Og husk for guds skyld at træne især din mave og ryg. Og selvfølgelig skal dine arme og bryst også være med, men pas på du ikke får overtrænet dette, så du kommer til at tage for meget på i muskler.

Her på Nordic Basketball har vi flere hjælpemidler, der kan gøre din træning sjovere og mere effektiv. Se f.eks. disse hurdles, som kan hjælpe dig med at få højde på dit hop, når du skal lave øvelsen med at hoppe fremad. Lateral Resistor er også en populær vare, når man skal have mere modstand fra anklerne og op til hoften.

Oprydningssudsalget fortsætter med 50% på hoodies!

Ugens tilbud uge 6: Spar 25% på Nordic Basketball gear

Information om bytte og afsendelse omkring jul og nytår

Alt hvad du skal vide om julegaver 2022!

Black Friday er snart slut

September nyt fra Nordic Basketball

Velkommen til en ny udgave af Nordic Basketball

Vigtig info om levering i perioden 3. juni til 20. juni.

Nordic Basketball har indtaget Les Deux!