Casper Pedersen
Indehaver af Nordic Basketball

Historien om Nordic Basketball

Hej, mit navn er Casper Pedersen, og er indehaver af NordicBasketball. Jeg er oprindeligt uddannet farvehandler, og har været det i godt og vel 12 år. Her var jeg både i lære, salgsassistent og butikschef i en butik i Næstved.

Som barn og helt ung var min store interesse fodbold. Og jeg var meget engageret omkring Næstved Boldklub. Tog på udebaneture, lavede hjemmeside, tog billeder, og optog kampe med Den Vrede Kommentator, som flere af jer måske kender fra YouTube. Jeg har derfor haft interesse for sport og medier siden jeg var 14-15 år.

I starten af 20erne opstod så en ny interesse. Basketball. Den lokale klub, Team FOG Næstved, rykkede hurtigt op i rækkerne, og da kom i Basketligaen, skulle jeg da lige i hallen og se hvad det var for noget. Det var perfekt, da fodbold var på vinterpause. Jeg husker Brandon Thomas, som en af de første basketball spillere jeg lagde mærke til, og også ham der fortsat sidder på scoringsrekorden for en enkelt kamp i Basketligaen (49 point). Der var god og intens stemning i Næstved Hallen, så jeg måtte naturligvis komme igen.

Som sæsonerne gik, steg min interesse for basketball enormt. I takt med at jeg fik flere venskaber omkring basketball i Næstved, og vi fik dannet en stor vennegruppe af gutter, der synes det var fedt at tage ud til Team FOG Næstveds kampe, både ude og hjemme.

Vi var dog ikke helt mættet af bare at se på det. Derfor besluttede vi os også for at oprette et hyggebasketball hold i Næstved Basketball. Det blev en kæmpe succes, og holdet kom hurtigt op på +20 mand. Det var fedt selv at komme ud og spille lidt, på trods af ingen af os formentlig havde spillet basketball siden vi gik i folkeskole.

Fodbolden var totalt lagt på hylden, og basketball var gået rent ind hos undertegnede. Alt var bare fedt ved basketball!

Jeg skulle naturligvis også lave en hjemmeside til de lokale helte fra Næstved, og den blev lavet sammen med en god kammerat. Herfra opdateret flere gange ugentlig om nyheder fra det lokale hold. Det fangede min interesse stort, men der manglede noget at skrive om.

Derfor åbnede vi et nyt site, der skulle dække bredere, og skrive om alt om Basketligaen. Kort efter blev dette til en fusion med Fullcourt.dk, som jeg derfor overtog ejerskabet af. Her er vi i 2014.

Vi fik samlet en god gruppe af engagerede skribenter, som tog Fullcourt til nye højder. Fra knap 1400 følgere på Facebook, fik vi lynhurtigt fordoblet dette tal, og Fullcourt tæller i dag 4700 følgere. Fullcourt fandt mere og mere indpas hos danskernes trang til basketball nyheder, ikke mindst om Basketligaen, som Fullcourt var og stadig er det eneste medie i verden der dækker så intenst.

Da jeg meget gerne ville lave en forretning ud af Fullcourt, så gik jeg i gang med undersøge muligheder for at lave samarbejder, der kunne tjene nogle penge til Fullcourt, så vi kunne lave et endnu bedre site. Jeg kom i dialog med Frederik Glavind og Andreas Meilby, der stiftede Nordic Basketball i 2016. Jeg synes deres projekt med shoppen var enormt spændende.

Da vi snakkede sammen i 2018, havde de ikke rigtig tid og drive længere til at drive butikken videre, og de spurgte derfor om det var noget for Fullcourt. Min store drøm om min egen forretning, kunne derfor blive en realitet. Jeg sagde derfor mit job op i farvehandlen, selvom det var blevet mit liv igennem 12 år. (Slet ikke nogen nem beslutning). Så træk min store interesse for basketball og medier bare endnu mere i mig.

Og selvom de sidste år har været drønhårde at komme igennem, specielt økonomisk, så er jeg utroligt glad for jeg tog beslutningen. Det kan godt være der ikke har været råd til dyre ferie, store røde bøffer, eller det finde dyre tøj. Men jeg laver det jeg brænder for, og det jeg altid har drømt om. Og så er det naturligvis mit håb, at jeg en dag, også kan forsøde min tilværelse, så jeg kan få lidt credit for mit hårde arbejde med Fullcourt og Nordic Basketball igennem årene.

NordicBasketball er et sted i dag, hvor jeg nærmest udelukkende kan bruge min tid på dette. Så derfor har jeg også besluttet at trække mig ud af Fullcourt.dk. Også en hård beslutning! Men den rigtige beslutning. Der skal nye kræfter til, for at skubbe Fullcourt op på næste hylde, og det har jeg i den grad fundet. Så det bliver enormt spændende at følge Fullcourt de næste år!

Så ja i dag driver jeg NordicBasketball.com, og hjælper til i min kones shop, emmibaby.dk med hjemmeside og online markedsføring. Vi holder til i Fensmark, hvor vi også bor, så der er ikke langt på arbejde. Bestemt en fordel når knægten skal hentes og bringes fra institution.

Det var lidt om mig, og hvordan Nordic Basketball opstod.