1-2 dages levering
Gratis fragt på ordre over 499,-
365 dages returret
0
Kurv
Man - fre: 8:30 – 15:30

NordicBasketball Inspiration: Med Shani Atar

Selvom alderen blot siger 20 år, så har Shani Atar allerede oplevet en hel masse med Basketball. Hun er denne omgangs inspiration til dig som basketball spiller, som gerne vil forsøge at komme på College og måske også blive professionel senere hen.

Shani startede med at spille basketball allerede i en meget ung alder, årsagen var dog ikke så underligt.

“Min far spillede basket som ung i Israel, og ville gerne have at jeg også skulle starte. Jeg startede i en alder af 4 år i SISU.” Indleder Shani Atar med at fortælle i dette interview.

I løbet af årene er det derfor blevet til rigtig meget basketball, og nu tæller en ugentlig træningsuge hele 7-8 træninger om ugen. Det er derfor enormt hårdt arbejde, at nå til tops indenfor denne verden.

“I denne sæsonen har en normal uge får mig været basket 7-8 gange om ugen. Her har det været træning hver dag undtagen dagen efter kamp. Shoot around om morgenen før hver kamp. Og styrke træning 3 gange om ugen.”

Basketball er som bekendt for de fleste, der læser med her på sitet, ikke landets største sportsgren, og specielt ikke for piger. Men for Shani Atar, lå det helt naturligt for, at det skulle være basketball, der lå til grund for hendes inspiration til at spille og ikke mindste blive bedre.

“Min far har helt klart været en kæmpe inspiration for mig. Han har lært mig meget siden jeg var helt lille, og motiveret mig meget til at gøre mit bedste. En anden spiller jeg ser meget op til er Luka Doncic da jeg elsker hans spillestil.” fortæller hun, og løfter derudover sløret for sine planer over de næste par år. “Lige nu skal jeg på College og drømmen er at spille professionelt i Europa efter det.”

For Shani er hendes højde på 185 cm en klar fordel i basketball, men det handler ikke kun om højde, hvis man skal blive god til basketball. Hun kommer her med nogle tips, til hvordan du kan motivere dig selv til at blive bedre.

“Hvis jeg skulle komme med et par gode råd, ville det først og fremmest være hele tiden at have et form for mål. Om det så er at tage 10 rebounds i en kamp, at forbedre ens ballhandling over sommeren eller at man gerne vil på landsholdet, er det vigtigt hele tiden vigtigt at vide hvad man skal arbejde videre på for at udvikle sig og nå sine mål.”

Som basketball spiller oppe i alderen, sidder man nok altid tilbage og tænker “Hvad kunne man har gjort for at blive bedre da man var ung?”. Derfor er dette spørgsmål, også et af dem der kan hjælpe dig som ung spiller med på vejen. Shan fortæller nemlig her, hvad hun selv ville ønske at have gjort anderledes.

“Hvis jeg skulle gøre noget anderledes, ville det nok være at jeg havde startet med at styrketræne seriøst i en tidlig alder. Jeg startede forholdsvis sent, og der var meget at indhente. Styrke og fysisk træning er noget af det vigtigste i basket og jeg ville ønske jeg havde startede i en tidligere alder.”

Til slut skal vi naturligvis også lige høre om hendes største oplevelser med basketball. For det er naturligvis en af de aller største goder ved at spille basket, at man får et hav af gode minder man kan se tilbage på.

“Min største basketball oplevelse har været, da jeg i år spillede min første TV kamp mod et af de bedste hold i Europa, og da jeg så kom ind i min første kamp og scorede mit første skud som var en 3’er. Det var en helt vild oplevelse at der var så mange mennesker og fans i hallen, og opleve hvor stort basketball er i udlandet.”

Selvom damebasket måske er større i udlandet, så er det bestemt på vej frem i Danmark også. Derfor var det også meget naturligt, at vi i denne omgang tog fat i et af de mest lovende talenter indenfor dansk damebasket.

Alt hvad du skal vide om julegaver 2022!

Black Friday er snart slut

September nyt fra Nordic Basketball

Velkommen til en ny udgave af Nordic Basketball

Vigtig info om levering i perioden 3. juni til 20. juni.

Nordic Basketball har indtaget Les Deux!

Sådan bliver du en bedre basketballspiller

6 år med Nordic Basketball

Nordic Basketballs Januar Udsalg er skud i gang!