1-2 dages levering
Gratis fragt på ordre over 499,-
365 dages returret
0
Kurv
Man - fre: 10:00 – 15:00

Liam Potter bruger sin viden til at hjælpe andre

Det er efterhånden tre år siden basketball-danmark sidst så noget til Liam Potter, da han spillede for Svendborg Rabbits, men en skade og en operation kostede ham karrieren. Liam Potter nåede i den grad at sætte et aftryk rundt i verden, ikke mindst i kraft af sin højde. Der er sket meget med ham siden han stoppede, men han savner også at spille basketball hver eneste dag.

“Ja det er længe siden jeg sidst har lavet et interview I forbindelse med basketball. Det er næsten 3 år siden jeg stoppede med at spille, og der går nærmest ikke en dag uden jeg mærker savnet og ønsket om at spille igen.”

Grunden til at han stoppede, er der ikke mange der ved, men en fejlslagen operation endte med at koste ham karrieren.

“Ikke alle ved det, men det var ikke min egen beslutning at stoppe med at spille. Men pga. en operationsfejl, gav det mig en skade på nervesystemet til min fod. Det har været en rigtig hård vej både fysisk og psykisk at komme I gennem skaden, men det har omvendt også åbnet op for mange døre for mig, som jeg måske ikke have haft hvis jeg stadig havde spillet så det er positivt.”

Han er stadig bosat i Svendborg, hvor han har fundet sig en dansk kæreste, som han venter barn med meget snart. Heldigvis for ham, så har han fundet en anden levevej, som stadig har med basketball og træning at gøre.

“Efter jeg stoppede startede jeg mit firma med personlig- og styrketræning kaldet “LP Personal Training”, som foregår I et lokalt træningscenter I Svendborg. Jeg arbejder primært med almindelige mennesker, som enten bare vil tabe sig, leve sundere eller blive stærkere. Samtidig arbejder jeg med forskellige atleter, som dyrker både dans, håndbold, fodbold, gymnastik, løb og selvfølgelig basketball. Jeg nyder virkelig det jeg laver, og min baggrund som sportsmand har uden tvivl hjulpet mig til at få en glidende overgang til mit nye job.”

Mange store oplevelser at kigge tilbage på

Der er nok heller ikke mange der ved, at Liam Potter var med omkring New Orleans summer league hold, denne oplevelse står dog ikke som den største i englænderens karriere.

“Jeg har et par store højdepunkter, som inkludere udtagelsen til det engelske landshold I alle aldersgrupper, modtagelsen af et fuld college-ophold I USA, at blive professionel basketball-spiller og blive udtaget til New Orleans’ NBA Summer League hold. Men, jeg tror mit største højdepunkt må være da jeg vandt mit første professionelle mesterskab I Slovakiet. Det var et rent eventyr den sæson, med fantastiske holdkammerater, trænere og fans! Jeg har rigtig mange fantastiske minder fra det år, som jeg vil huske forevigt.”

Han startede relativt sent med at spille basketball, men pludselig tog det også fart. Det er alt andet lige en fordel at være lidt højere end de andre, og det gav ham en spændende mulighed.

“Jeg startede med at spille da jeg var 14, så det var ret sent set I forhold til jeg har opnået I min karriere. Det var faktisk min storebor der gav mig interessen for basketball. Vi så NBA på tv og spillede I haven hjemme I England, og efterlignede vores favoritspillere.
Jeg stoppede med alle andre sportsgrene og koncentrede mig om basketball da jeg var 15. Et par år efter endte jeg med at tage på High School I USA, hvor min basketball karriere for alvor tog fart.”

Det var bestemt ikke noget han kom sovende til. Det krævede hårdt arbejde at komme op på det niveau, som Liam Potter nåede.

“Jeg puttede mange timers hårdt arbejde I det for at opnå det jeg gjorde, det er der ikke nogen tvivl om. Jeg følte, og føler stadig at jeg arbejder hårdt, og forsøger at gøre det bedste jeg kan I alle situationer uanset omstændighederne. Det kræver stor selv-disciplin og dedikation.”

Han mider derfor om at du skal nyde at spille, og kæmpe for det nu og her, for det kan ende brat.

“I min situation som den er nu, så vil det uden tvivl være at give dig 100% hver eneste dag, og tag aldrig næste dag for givet. Så giv det bedste du kan mens du har muligheden for det. Jeg lærte det det på den hårde måde, og fik basketball taget fra mig pga. min skade. Hvis jeg havde gået og tænkt over at, I morgen vil jeg ikke kunne spille mere, så havde tingene set en hel del anderledes ud.”

Arbejdet med unge spillere

Ikke nok med, at Liam Potter hjælper privatpersoner med at komme i bedre form, så er han netop blevet tilknyttet Svendborg Basketball Club, som træner for U15 holdet.

“Jeg elsker at arbejde med de unge spillere I Svendborg. Karin Olsen fra Svendborg Basketball Club og alle de frivillige og trænerne har gjort et fantastisk arbejde, for at sætte ungdommen op til en lys fremtid for Svendborg. Svendborg har nogle fantastiske børn I klubben, og jeg er kun glad for at jeg kan være en del af det, og hjælpe dem til at blive bedre spillere og forhåbentlig nå deres drømme.”

Liam Potter har valgt Nordic Basketball som leverandør af træningstøj, hvilket også kan ses på billedet i toppen. Og vi er naturligvis glade for, at han vælger at ville støtte op om vores projekt med dette basketball community og webshop.

“Jeg synes at I har gjort et godt arbejde I at give Danmark et sted, hvor de kan købe kvalitets basketball-gear, og holder sig opdateret med det seneste nye I dansk basketball. Jeg kan godt lide at støtte lokale folk, så det er en sand fornøjelse at lave repræsenterer Nordic Basketball, og forhåbentlig gøre det til en stor succes.”

Oprydningssudsalget fortsætter med 50% på hoodies!

Ugens tilbud uge 6: Spar 25% på Nordic Basketball gear

Information om bytte og afsendelse omkring jul og nytår

Alt hvad du skal vide om julegaver 2022!

Black Friday er snart slut

September nyt fra Nordic Basketball

Velkommen til en ny udgave af Nordic Basketball

Vigtig info om levering i perioden 3. juni til 20. juni.

Nordic Basketball har indtaget Les Deux!