1-2 dages levering
Gratis fragt på ordre over 499,-
365 dages returret
0
Kurv
Man - fre: 10:00 – 15:00

Kom med indenfor til DBBF’s A-Træner kursus

Partner i Nordic Basketball, Frederik Glavind, er også træner i Glostrup Basket og er i den forbindelse startet på DBBF’s A-Træner kursus. Vi vil prøve at tage jer med ind og give jer alle en lille intro til forbundets og trænernes arbejde i forbindelse med dette kursus.

A-Træner kurset er fordelt på 3 moduler over ca. 8 måneder med hjemmeopgaver imellem selve modulerne. Det er vigtigt at fortælle at man ikke får en håndbog til øvelser til træningen (øv bøv), men at der derimod er fokus på fysikken, træningsplanlægning, motivation o.l.

 

Første modul løb af stablen forrige weekend i Farum, hvor 18 trænere fra hele landet var til stede. Glostrup, Solrød, Hvidovre, Amager, Viby, Holbæk, Frederiksberg, Århus, Hadsten, Værløse, Hillerød osv. Dagens agenda var fysiologi og formålsorienteret træning. Vi startede ud med fysiologi hvor Jesper Hauge og Jacob Wienecke kørte showet. Værløse’s U17 drenge blev taget i brug og med pulsbælter på blev de tonset rundt i hallen for at vi dygtige trænere kunne se hvordan deres form var – stakkels drenge 😉

Her så man især hvordan nogle spillere havde svært ved at få deres puls ned imellem øvelser og hørte om hvordan man med god effekt kan holde aktive pauser. Aktive pauser er simpelt fortalt at man f.eks. kører en dribble øvelse i moderat tempo efter at man har kørt en anden øvelse i højt tempo. På denne måde holder man pulsen over 70% af maks og får oparbejdet en bedre form.

Et super godt indslag – som på fantastisk måde blev gjort relevant for basketball selvom det var noget teknisk ift. fysiologi til tider (svært for en business akademisk tosse som mig).

 

Næste indslag var formålsorienteret undervisning/træning med Andreas Bolding Christensen fra Syddansk Universitet. Det var tydeligt fra starten at Andreas’ mål var at udfordre den måde, de fleste etablerede trænere kører deres træning på – ikke fordi det nødvendigvis er forkert, men for at få sat nogle tanker på. Ofte kommer vi ikke længere end HVAD og HVORDAN vi gør ting – vi glemmer HVORFOR!
Det blev også lidt en eye-opener, hvori det hurtigt blev tydeligt at man uden at tænke over det ‘gør som man altid har gjort’. Der blev diskuteret hvordan man kan skabe et træningsmiljø som man gerne vil have, have en konkurrence orientering i forhold til en opgaveorientering.

 

Det kan varmt anbefales for klubber at sende jeres trænere afsted på kurset. Selvfølgelig kræver det en lyst til at forbedre sig, men den lyst kan nogle gange dø ud, hvis man ikke får værktøjerne til rent faktisk at udvikle sig. Dog hvis man leder efter øvelser osv. så er det de forskellige spot-kurser man skal kigge efter. Til gengæld får man et fantastisk netværk og får mulighed for at bruge hinanden på sådan et kursus. Sammen er vi stærkere og kan forbedre dansk basketball!

 

Næste modul foregår til pokalfinalerne i Horsens slut januar – hvor vi selvfølgelig følger op på udviklingen og stadig giver jer et lille indblik i hvad der foregår bag kulisserne.

Oprydningssudsalget fortsætter med 50% på hoodies!

Ugens tilbud uge 6: Spar 25% på Nordic Basketball gear

Information om bytte og afsendelse omkring jul og nytår

Alt hvad du skal vide om julegaver 2022!

Black Friday er snart slut

September nyt fra Nordic Basketball

Velkommen til en ny udgave af Nordic Basketball

Vigtig info om levering i perioden 3. juni til 20. juni.

Nordic Basketball har indtaget Les Deux!