1-2 dages levering
Gratis fragt på ordre over 499,-
365 dages returret
0
Kurv
Man - fre: 10:00 – 15:00

Derfor er basketball sundt for børn

Dette indlæg er sponsoreret indhold

Basketball er en sportsgren for små og store – og det er også noget man ser på medlemstallene rundt omkring i de danske klubber. Man behøver altså ikke være over 200 cm for at spille basketball, mindre kan også gøre det – og det er i princippet en stor misforståelse. Det er klart at størrelse er en fordel, men det behøver ikke være styrende for om man bliver en god basketballspiller.

I dette indlæg vil vi komme omkring nogle af de sundhedsfordele, der er ved at spille basketball, som også helt små børn kan have gavn af.

En generel forståelse for holdsport

Basketball giver en rigtig god forståelse for holdsport – og faktisk siges der, at basketball er den sport i hele verden, hvor der gives flest highfives. Dette er lidt interessant, for selvom det ikke betyder noget ved første øjekast, så giver det alligevel en unik fornemmelse af at være en del af noget. En del af et hold. Det er mentalt skulderklap, der samtidig også understreger en form for respekt for sig selv og ens holdkammerater. Dette er sundt for børn at lære i en meget tidlig alder, ligegyldig hvilken sport de ønsker at dyrke – det er nemlig vigtigt at man kan sammen socialt.

Ligeledes sikrer det at man synes det er sjovt at dyrke sporten, hvilket er et yderst essentielt element, når man skal dyrke sport i en tidlig alder. Man skal gøre det fordi man synes det er sjovt – så kan konkurrencen altid kommer senere hen i livet.

På vores samarbejdspartners side Tildenlille.dk kan du også læse meget mere omkring generel aktivitet for de mindste. Se deres om os side her.

En stærk og atletisk krop

Basketball er et spil der kræver at man mestrer mange forskellige aspekter fysisk. Især er det afgørende at man er dygtig til at bruge ens fødder, forstået på den måde at fodarbejdet er meget vigtigt i basketball. Det er alt lige fra forsvarsspil til angrebsspil. Der forekommer rigtig mange retningsskift, og eftersom det er en sport der naturligvis indebærer fysisk kontakt, men ikke på samme måde som man kender det fra håndbolden, men i stedet nede i benene, kræver det at man har fuld kontrol over sit benarbejde.

Desuden er det også meget vigtigt at kunne tage med sig videre, hvis barnet senere hen at de vil dyrke en anden sport. Der er altså rigtig mange gode grundelementer i basketball, som kan give barnet et godt udgangspunkt for en atletisk forståelse.

Der er klubber i hele landet

Der findes basketball-klubber i hele landet, men det er klart at sporten er mere udbredt i de lidt større byer i Danmark. Især København og Århus er kendt for at have rigtig mange tilbud inden for basketball, men også byer som Horsens, Svendborg og Aalborg skal nævnes.

Dyrker dit barn endnu ikke basketball, kan du med fordel tage et kig på www.basket.dk, for at finde en klub nær jer.

Oprydningssudsalget fortsætter med 50% på hoodies!

Ugens tilbud uge 6: Spar 25% på Nordic Basketball gear

Information om bytte og afsendelse omkring jul og nytår

Alt hvad du skal vide om julegaver 2022!

Black Friday er snart slut

September nyt fra Nordic Basketball

Velkommen til en ny udgave af Nordic Basketball

Vigtig info om levering i perioden 3. juni til 20. juni.

Nordic Basketball har indtaget Les Deux!