Fremhævede produkter i kategorien “basketbolde”:

Hvilken basketbold skal jeg vælge?

Der findes både meget forskellige typer materiale af bolden, men størrelsen af bolden er også meget vigtig, for at du skal få en sjov oplevelse med basketball. 

Hvor gammel er du?

Det vigtigste at vide, er hvor gammel du er. Boldenes størrelse og vægt er specielt tilpasset bestemte aldersgrupper, så det er derfor vigtigt at vide hvilken alder basketball spilleren har.

Størrelse 5

Bruges til både drenge og piger i alderen 9-11 år. Bolden er den mest almindelig brugte størrelse til børn.

Størrelse 6

Bruges både til junior herre spillere i alderen 12-14 år, men også til piger og damer fra alderen 12 år og opefter.

Størrelse 7

Er naturligvis den traditionelle størrelse, som bruges af herre fra alderen 15 år og op. Det er også denne størrelse man bruger i NBA, Euroleague, Basketligaen osv.

Hvad skal du bruge bolden til?

En anden væsentlig ting, er at vide hvad bolden skal bruges til. Der findes som regel tre materialer man laver basketbolde ud af.

Den mest almindelige er i syntetisk læder, som giver en meget holdbar basketbold, som kan bruges både udendørs og indendørs. I Moltens univers er det typen GMX, der går under denne kategori.

Til hobby og udendørs brug, er typen GR perfekte. Disse bolde er lavet af ren gummi, som give bolden en god modstandsdygtighed og robusthed overfor vand, småsten og grus. Bolden har ekstra groft mønster i overflade, så man stadig har et fornuftigt greb i bolden, trods den lidt glatte overflade.

Er du på eliteniveau, og skal spille med den klart bedste type bold, så er det modellerne GLX du skal have fat i. Disse typer bolde er lavet af 100% ægte læder, for den alle bedste slidstyrke, nøjagtighed og greb i bolden.

Disse type bolde bruges, for Moltens vedkommende, under slutrunder i både OL, VM og EM. Men bruges også i FIBA regi til Basketball Champions League, og FIBA Europe Cup.

Deltag i debatten i vores Facebook gruppe for Basketball træning. Se mere her.

basketball spiller